divendres, 16 d’octubre del 2009

Del 19. al 30.

Fem el nostre primer mes. París no m'ha regalat res en una data tan especial. Potser és que la història d'amor que prevèiem entre jo i la ville també és més de llibre i cinema que feta de realitat. Els diaris gratuïts, les hores atapeïdes de la línia 13 i els cops del seients plegables dels vagons del metro -que sí, que el soroll evidencia que funcionen i això deu ser bona notícia- no hi escauen a cap pel·lícula.

Durant deu dies n'han passat unes quantes. Problemes amb el banc, visites de la mare, instal·lacions de windows i algú que agafa vols per venir-me a visitar. Cada cop som més fans dels apéros vintage de Bordeaux (degustacions de vins bx i concertet) i tornarem a Le Réservoir. Tinc entrades per Coralie Clément i ja n'hem vist dues del Grand Palais. Ensor, a Orsay, comença en breu.

Més o menys he formalitzat la matrícula a Paris8. El sistema informàtic no els rutlla, era d'esperar. Allò és un campi qui pugui de quatre bâtiments, cadascun més particular que l'altre. No trobo la senyoreta Badt a la llista d'assignatures de dilluns soir del departament de cinema. La resta ha sortit bé.

Avui feien mal les orelles del fred (us ho diu una Virgili). Això ja começa. Tothom es frega les mans amb aquestes aigües matadores de grip A que pots trobar al costat dels olis de dutxa als supermercats i fent companyia als líquids netejadors de lectors i capçals en botigues de so i informàtica. Ahir vaig veure un nen que es fregava les mans amb l'anti H1N1, bufava per fer-les seques i s'emportava el dit a la boca. Clar, ara ja estan netes i el producte aquest boníssim, també, per a la salut.

Cadires. Cafeteria del Grand Palais.

Renoir. Final de visita i preparat l'atac a "De Byzance à Istambul".

Invalides. Feia un dia fantàstic, núvols i molt sol. De fet els núvols eren fantàstics.

Poulets de Cadet. Els francesos són més delicats, no els travessen.

Parc des Buttes-Chaumont. Fanàtics de l'esport.
Un diumenge qualsevol el parc sembla la cursa del Corte Inglés.

Quartier de la Mouzaïa. Aquests també viuen bé.

Plantilla 2. Rue des Lilas.

Plantilla 3. Mateixa rue.

Place des Fêtes. Mercat del diumenge.

Seine. Vista des de Cité quan ja ha caigut el sol. Tot i córrer per arribar-hi.

Bateau. Avui m'he estat mirant llargament l'aigua del Sena i el seu color. Algú ho pot descriure? És... com plom?

Felicitats a les Tereses, Teresines, Teresetes. Amb retard però jo encara no he passat de dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada